20 Mayıs 2010 Perşembe

Bisküvili Baton Pasta




Bisküvili baton pasta malzemeleri

* 2 paket petit beurre bisküvi
* 1 paket çikolatalı puding
* 4 su bardağı süt

Süslemek için

* Süsleme şekerleri
* Hindistan cevizi

Bisküvili baton pasta tarifi

Puding süt ile tarifine göre pişirilir. Bisküvilerin üzerine kaşık ile pudingten sürüp diğer bir bisküvi ile dikine birbirine yapıştırılır. Ben servis tabağının boyunca tekrarladım aynı işlemi. Yapıştırılan bisküvilerin üzeri kalan pudingle kaplanır. Eğer kendinizi kaptırıp kocaman bir pasta yaptıysanız 1.5 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 3 çorba kaşığı un ve 2 çorba kaşığı kakao ile çikolatalı bir sos yapın ve öyle kaplayın.

Kaplanan pastanın üzeri zevke göre süslenir bir gece buzdolabında dinlendirilip ertesi gün naylon bir iplik yardımıyla çapraz dilimler keserek servis edilir. İple kesmenin nedeni pastanızı basıklaştırmamaktır iki renkli kurabiye keserken de aynı işlem yapılır bildiğiniz üzere. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder