20 Mayıs 2010 Perşembe

Kremalı Sütlaç tarifi


Kremalı Sütlaç, resimli Kremalı Sütlaç tarifi

Kremalı sütlaç malzemeleri

* 1 litre süt
* 2 çay bardağı pirinç
* 1 Su bardağı toz şeker
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 200 ml krema (1 küçük kutu olanlardan)
* 1 paket şekerli vanilin

Kremalı sütlaç tarifi

1. Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesi yaparak ezilemeyecek şekilde haşlayın.
2. Tencereye sütü,toz şekeri ve haşladığınız pirinçleri koyarak orta ateşte kaynatın.
3. Nişastayı bir kaseye üzerini geçecek kadar su koyarak eritin ve kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş akıtıp hızlıca karıştırın. 2-3 dk kaynadıktan sonra kremayı ekleyin.
4. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp içine vanilini ekleyip karıştırın.Servis yapacağınız tabaklara kaselere paylaştırın ve arzu ederseniz üzerine tarçın serpip buzdolabında soğutun.

*ben nişastayı kaşıkla tepeleme almadım,korktum açıkcası, koyu olur diye ama siz elinizi korkak alıştırmayın tepeleme alın çünkü çok koyulaşmıyor. Zaten 2.3. yapışlar da damak tadınıza göre uyguluyorsunuz tarifi

oktay usta, yeşil elma, yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder