7 Haziran 2010 Pazartesi

Arpa Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi

oktay usta, yeşil elma, yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri
Arpa Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi

malzemeler:-750 gr kuzu kuşbaşı
-1 paket arpa şehriye
-2 adet domates
-3 adet sivribiber
-1 adet büyük boy kuru soğan 1 çorba kaşığı -domates salçası 1/2 paket margarin 7-8 su bardağı su yeterince tuz
Yapılışı:
İnce kıydığımız kuru soğanı, 1/4 paket margarinde pembeleştirdikten sonra, kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip, hep birlikte kavuralım. Salçasını koyup biraz daha kavurduktan sonra, tuzunu ve yeterince suyunu koyup, etlerin pişmesini bekleyelim. Etler pişince, ocaktan indirip, suyunu süzerek ayıralım. Süzdüğümüz et suyunun en az 7,5 su bardağı olması gerekir. Bu sırada, geri kalan margarin yağını eritip, içine arpa şehriyelerini ilave ederek kavuralım. Şehriyeler kavrulunca, et suyunu kavurduğumuz şehriyelere ilave edip bir kere karıştırıp, tencerenin kapağını kapatarak şehriyelerin suyu çekmesini sağlayalım. Bu esnada, etleri porsiyonluk güveçlere bölelim. Pişmiş olan şehriyeleri de güveçlerin üstüne doldurup, en üstüne yuvarlak 1 dilim domates il» 1/2 sivribiber koyup, önceden ısıttığımız fırında domatesler ve biberini kızarıncaya kadar fırınlayalım.
NOT: Porsiyonluk güveçleri, içinde iki parmak su olan fırın tepsisine dı/ip, onunla birlikte fırınlayalım.
, , , , , , , , , , , , , , ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder