Arpa Şehriyeli Kuzu Güveç Tarifi
malzemeler:-750 gr kuzu kuşbaşı
-1 paket arpa şehriye
-2 adet domates
-3 adet sivribiber
-1 adet büyük boy kuru soğan 1 çorba kaşığı -domates salçası 1/2 paket margarin 7-8 su bardağı su yeterince tuz
İnce kıydığımız kuru soğanı, 1/4 paket margarinde pembeleştirdikten sonra, kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip, hep birlikte kavuralım. Salçasını koyup biraz daha kavurduktan sonra, tuzunu ve yeterince suyunu koyup, etlerin pişmesini bekleyelim. Etler pişince, ocaktan indirip, suyunu süzerek ayıralım. Süzdüğümüz et suyunun en az 7,5 su bardağı olması gerekir. Bu sırada, geri kalan margarin yağını eritip, içine arpa şehriyelerini ilave ederek kavuralım. Şehriyeler kavrulunca, et suyunu kavurduğumuz şehriyelere ilave edip bir kere karıştırıp, tencerenin kapağını kapatarak şehriyelerin suyu çekmesini sağlayalım. Bu esnada, etleri porsiyonluk güveçlere bölelim. Pişmiş olan şehriyeleri de güveçlerin üstüne doldurup, en üstüne yuvarlak 1 dilim domates il» 1/2 sivribiber koyup, önceden ısıttığımız fırında domatesler ve biberini kızarıncaya kadar fırınlayalım.
NOT: Porsiyonluk güveçleri, içinde iki parmak su olan fırın tepsisine dı/ip, onunla birlikte fırınlayalım.
Arpa Şehriyeli Kuzu Güveç tarifi, Arpa Şehriyeli Kuzu Güveç tarifi oktay usta, elif korkmazel, elif korkmazel yemek tarifleri, emine beder, kolay yemek tarifleri, nasıl yapılır, oktay usta, oktay usta Arpa Şehriyeli Kuzu Güveç tarifi, oktay usta yemek tarifleri, portakal ağacı, portakal ağacı Arpa Şehriyeli Kuzu Güveç tarifi, resimli Arpa Şehriyeli Kuzu Güveç tarifi, resimli yemek tarifleri, ümit usta, yemek tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder