7 Haziran 2010 Pazartesi

Boşnak Böreği Tarifi

oktay usta, yeşil elma, yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri
Boşnak Böreği Tarifi

Malzemeler :- 5 su b.un
-1 çay b.sıvıyağ
-tuz
- su
İç harcı için:- beyaz peynir
- maydonoz
Üzeri için:
- 1 yumurta
Hazırlanışı :
5 su b. un karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz, su ve sıvıyağ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılarak açılabildiği kadar açılır. Daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek biraz da elle açılır. Daha sonra maydanoz ve peynir ile iç harç hazırlanır. Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan kıvırmaya başlanarak sarılır. Bütün hamurlar için aynı işlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede pişirilir.
, , , , , , , , , , , , , , ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder