Boşnak Böreği Tarifi
Malzemeler :- 5 su b.un
-1 çay b.sıvıyağ
-tuz
- su
- maydonoz
Üzeri için:
- 1 yumurta
Hazırlanışı :
5 su b. un karıştırma kabına alınır. Üzerine tuz, su ve sıvıyağ alınarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.Hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılarak açılabildiği kadar açılır. Daha sonra üzerine sıvıyağ gezdirilerek biraz da elle açılır. Daha sonra maydanoz ve peynir ile iç harç hazırlanır. Hazırlanan harç hamura yayıldıktan sonra bir ucundan kıvırmaya başlanarak sarılır. Bütün hamurlar için aynı işlem tekrarlanır ve dolama börek gibi yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sürülerek 170 derecede pişirilir.
Boşnak Böreği tarifi, Boşnak Böreği tarifi oktay usta, elif korkmazel, elif korkmazel yemek tarifleri, emine beder, kolay yemek tarifleri, nasıl yapılır, oktay usta, oktay usta Boşnak Böreği tarifi, oktay usta yemek tarifleri, portakal ağacı, portakal ağacı Boşnak Böreği tarifi, resimli Boşnak Böreği tarifi, resimli yemek tarifleri, ümit usta, yemek tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder