7 Haziran 2010 Pazartesi

Hünkar Beğendi Tarifi

oktay usta, yeşil elma, yemek tarifleri, resimli yemek tarifleri


Hünkar Beğendi Tarifi

malzemeler:
Patlıcan püresi için:-6 patlıcan
-1 kaşık un
-1 kaşık yağ
-2 kaşık kaşar peyniri rendesi
-1 su bardağı süt
-1 avuç maydanoz
-Tuz, karabiber
Kebap için:1 kg. kuşbaşı et
-2 soğan
-2- 3 domates
-2 kaşık yağ
-Tuz, karabiber
Hazırlanışı: İnce doğranmış soğanı ve eti yağ ile kavrun. Soyulmuş ve doğranmış domatesleri koyup karıştırın . 2-3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber atılın. Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır. Patlıcanları ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közleyin Kabuklarını soyup incecik kıyın. Yağ ile un hafif pembe kavrun. Patlıcanları, rende kaşarı, sütü koyup karıştırarak pişirin. Tuz atılın. Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süsleyin.
, , , , , , , , , , , , , , ,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder