Hünkar Beğendi Tarifi
malzemeler:
-1 kaşık un
-1 kaşık yağ
-2 kaşık kaşar peyniri rendesi
-1 su bardağı süt
-1 avuç maydanoz
-Tuz, karabiber
Kebap için:1 kg. kuşbaşı et
-2 soğan
-2- 3 domates
-2 kaşık yağ
-Tuz, karabiber
Hazırlanışı: İnce doğranmış soğanı ve eti yağ ile kavrun. Soyulmuş ve doğranmış domatesleri koyup karıştırın . 2-3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber atılın. Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır. Patlıcanları ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közleyin Kabuklarını soyup incecik kıyın. Yağ ile un hafif pembe kavrun. Patlıcanları, rende kaşarı, sütü koyup karıştırarak pişirin. Tuz atılın. Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süsleyin.
elif korkmazel, elif korkmazel yemek tarifleri, emine beder, Hünkar Beğendi tarifi, Hünkar Beğendi tarifi oktay usta, kolay yemek tarifleri, nasıl yapılır, oktay usta, oktay usta Hünkar Beğendi tarifi, oktay usta yemek tarifleri, portakal ağacı, portakal ağacı Hünkar Beğendi tarifi, resimli Hünkar Beğendi tarifi, resimli yemek tarifleri, ümit usta, yemek tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder