29 Ekim 2008 Çarşamba

Tavuk Tartalet

MALZEMELER
Hamur malzemesi :

350 gr un
175 gr margarin
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
100 ml ılık su

iç malzemesi :

500 gr haşlanmış tavuk göğsü
2 çorba kaşığı mayonez
1 kutu kuşkonmaz
2 çay kaşığı limon suyu
8 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı krema
dereotu
zencefil
tuz

HAZIRLANIŞI
Unu eleyip bir kaba boşaltın, tuz ve erimiş margarinle karıştırın. Su ve bir yumurta sarısını ilave edip, yoğurun, jelatin ya da alüminyum folyo sarıp 1-2 saat buzdolabında bekletin. Oniki adet eşit parçaya kesip, daha önceden yağladığınız küçük tart kaplarına merdane ile yuvarlak bir şekilde açarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıttığınız fırında on-onbeş dakika kadar pişirin.
Kuşkonmazları küçük parçalara bölüp, tavukla karıştırın. Zeytinyağ, limon ve zencefili birlikte çırpın, tavuğun üzerine boşaltın. Üzerini kapattıktan sonra yarım saat kadar bekletip, süzün. Krema, mayonez, kıyılmış dereotu ve tuz ile birlikte karıştırıp, önceden pişirip ılık tartaletlerin üzerlerine kouduğunuz tavuklann üzerlerine dökün. Dereotuyla süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder