Malzemeler.
GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik) 1 Porsiyon 315 Kalori
* 1 Orta Büyüklükte Alabalık Fileto
* 2 Taze Soğan
* 4 Su Bardağı Su
* 2 Ortaboy Patates
* 1 Çorba Kaşığı Sirke
* 1 Çay Bardağı Pirinç
* 3-4 Dal Maydanoz, Tuz
Yapılışı:
Füme Balık Çorbası
1 - Soğanları ince ince kıyın.Patatesleri küp doğrayın.Soğanlarla birlikte 4 su bardağı suda diri kıvamda haşlayın. Kıyılmış maydanoz ve tuz ilave edin.Kaynamaya başlayınca yıkanmış pirinci ekleyin. 10-15 dakika pişirin.
2 - Alabalığı 1 çay bardağı su ile 5 dakika pişirin.Ateşten alıp derisini soyun ve ince şeritler halinde doğrayın.Çorbaya ilave edin. Sirke ve gerekirse 1-2 kepçe sıcak su ekieyin. Pirinç yumuşayana dek pişirin.Maydanozla süsleyip servis yapın.
8 Kasım 2008 Cumartesi
Füme Balık Çorbası Tarifi2
Etiketler:
balık,
balık çorba,
çorba,
Deniz ürünleri,
füme,
füme balık,
füme balık çorba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder