29 Ekim 2008 Çarşamba

Paçanga Böreği







Malzemeler
- 5 adet yufka
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 125 gr. erimiş tereyağ
- İçine:
- 150-200gr. kadar pastırma
- 3-4 tane küp kesilmiş domates
- Yaklaşık 1,5 su bardağı kaşar rendesi
Paçanga Böreği
Süre:40 dk - 12 Kişilik









Yapılışı
Yağ, yoğurt ve yumurtayı çırparak harcı hazırlayın. Bir yufkayı masaya serin. 3 parmak kalınlığında şeritler kesin. Uzun olan şeritleri ortadan ikiye ayırın. Şeritlerin üstüne biraz harç döküp yayın.

Şeritlerin ucuna biraz kaşar rendesi, yarım dilim pastırma ve  biraz domates yerleştirin. Muska böreği gibi sarın. Tercihen yağlı kağıt serili tepsiye sarın.

Üstüne yumurta sarısı sürüp 200C fırında yaklaşık yarım saat, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder