29 Ekim 2008 Çarşamba

zeytinyağlı barbunya




barbunya



aslında barbunya tarifini eskiden yazmışım ama annem o kadar güzel sunum yapmıştı ki ben de yeniden yazma ihtiyacı hissettim...

malzemeler:

  • 1 kg. barbunya

  • 4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış

  • 2 baş kuru soğan, doğranmış

  • 1 çay bardağı zeytinyağı

  • 2 havuç

  • 2,3 adet acı sivri biber

  • 750 ml kaynamış su

  • tuz


hazırlanması:

1. soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin.

2. domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin.

3. barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. sonra suyu ve tuzu ilave edin. kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder